Foodtruck festival Den Haag

 

Wil je weten welke 3 toffe foodfestivals en foodtruckfestivals in Den Haag zijn dit jaar? Dan vind je de antwoorden op je vraag in dit blog. Maar we geven je ook was basisinformatie, zodat je weet dat je meer dan alleen lekker kan eten en drinken.

Want op een foodtruckfestival zijn er vaak ook andere leuke activiteiten!

Wat is een foodtruckfestival?

Een foodtruckfestival is een evenement waarbij diverse mobiele eetkraampjes (foodtrucks) samenkomen om hun culinaire hoogstandjes te presenteren aan jou als fijnproever. Het concept komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en heeft in de afgelopen jaren ook in Nederland aan populariteit gewonnen. En gelukkig ook in Den Haag!

Op een foodtruckfestival kun je genieten van een scala aan gerechten, variërend van burgers en pizza’s tot streetfood en exotische gerechten van over de hele wereld. Naast het eten is er vaak ook muziek, entertainment en een gezellige sfeer op het festivalterrein aanwezig. Foodtruckfestivals worden doorgaans in de buitenlucht gehouden en hebben een informele en ontspannen sfeer.

Kan je ook je eigen (mini) foodtruckfestival organiseren?

Je kan ook een foodtruck huren om je eigen mini festival te organisten. Wanneer je bedrijf 5, 15 of 25 jaar bestaat is het natuurlijk gezellig om dit samen met je leveranciers, klanten en medewerkers te vieren. Je gasten kunnen dan genieten van heerlijke wokgerechten, pasta’s, pizza’s, burgers en/of salades. Het leukste aan dit alles? Het wordt gewoon op jouw bedrijventerrein of parkeerplaats bereid.

Wat kan je eigenlijk nog meer doen op een foodtruckfestival in Den Haag?

Er zijn tal van activiteiten die je kunt doen op een foodtruckfestival. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Gezelligheid: Foodtruckfestivals zijn een geweldige plek om nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van de informele sfeer.
  • Eten proeven: Het allerbelangrijkste onderdeel van een foodtruckfestival is natuurlijk het eten! Probeer verschillende gerechten van diverse foodtrucks.
  • Drinken: Naast eten zijn er vaak verschillende drankjes beschikbaar op het festival, zoals bier, wijn, frisdrank en cocktails.
  • Muziek: Foodtruckfestivals hebben vaak live muziek of dj’s die zorgen voor een gezellige sfeer.
  • Kinderactiviteiten: Veel foodtruckfestivals hebben speciale activiteiten voor kinderen, zoals springkussens, schminken en spelletjes.
  • Workshops: Soms worden er op foodtruckfestivals ook workshops gegeven, zoals kookworkshops of workshops over bier- of wijn proeven.
  • Winkelen: Op sommige foodtruckfestivals zijn er ook kraampjes met handgemaakte producten, zoals sieraden, kleding of interieur accessoires.

Dit zijn de 3 tofste foodtruckfestivals Den Haag:

Foodtruck festival Den Haag: Gin en Rum

Gin & Rum festival Den Haag

Ben jij er klaar voor om het Gin & Rum festival van Nederland te ontdekken? Op 15 april 2023 vindt het plaats in Den Haag voor € 25 per persoon. Workshops zijn beschikbaar vanaf € 15 per persoon.

Proef meer dan 100 verschillende gins en rums terwijl je geïnspireerd wordt door de mooiste verhalen, deelneemt aan workshops en danst bij de silent disco. Ontmoet de makers en geniet van de klassiekers, maar ontdek ook de meest unieke combinaties. Voor alle gin en rum liefhebbers is er genoeg te drinken én te beleven!

Locatie:

Grote Kerk, Rond de Grote Kerk, Den Haag, Nederland

Datum:

15 april

Tijd:

Van 15.00 tot 22.00

Kosten entree:

€ 25,-

Bierfestival Den Haag: Week van het Bier

 

Van 11 tot en met 13 mei 2023 vindt het Bierfestival Den Haag plaats in de Grote Kerk in Den Haag. Dit jaar doen er een record aantal brouwerijen mee!

Nieuwe brouwerijen op het NL Bierproeffestival

Vanaf 11 mei gaat de Week van het Nederlandse Bier van start met het 10e NL Bierproeffestival in Den Haag. Maar liefst 43 brouwerijen nemen deel aan deze jubileumeditie, waarvan er 11 voor het eerst meedoen. Bezoekers kunnen naar verwachting meer dan 250 verschillende bieren proeven.

11 nieuwe deelnemers

Onder de deelnemende brouwerijen zijn alle leden van Nederlandse Brouwers en vele leden van CRAFT. Dit jaar doen er 11 nieuwe brouwerijen mee aan het festival in de Haagse Grote Kerk. Tijdens het festival verzorgen de biersommeliers van StiBON rondleidingen langs de verschillende deelnemende brouwerijen. Zo is er onder andere een rondleiding langs diverse winnaars van de Dutch Beer Challenge 2013, waarbij de deelnemers verschillende bieren kunnen proeven en meer te weten komen over het verhaal achter de bieren.

Huur een biersommelier

Nieuw dit jaar is dat je een eigen biersommelier kunt huren voor een privérondleiding. Zo krijg je alle aandacht en kun je je programma helemaal op maat maken, alleen of samen met vrienden.

Masterclass

Een primeur dit jaar is de VIP Masterclass die elke dag een uur voor openingstijd wordt gegeven door befaamde sommeliers. Daarnaast kun je deelnemen aan één van de masterclasses van internationaal biersommelier en kok Arvid Bergström. Zo leer je bijvoorbeeld welke bieren het lekkerst zijn bij een barbecue en welke kaas- en biercombinaties verrassend zijn.

Locatie:

Rond de Grote Kerk 12, 2513 AM Den Haag, Nederland

Datum:

11 mei tot en 13 mei

Openingstijden

Donderdag 18.00-22.00 uur
Vrijdag 16.00-22.00 uur
Zaterdagmiddag 13.00-17.00 uur
Zaterdagavond 18.00-22.00 uur

Kosten entree:

€ 17,50

Foodtruck Festival Rrrollend Den Haag

Foodtruck festival Den Haag van rrollend

Rrrollend Foodtruckfestivals is een gezellig foodtruckfestival dat van 18-20 augustus 2023 plaatsvindt op het Lange Voorhout in Den Haag. Het festival is gratis toegankelijk en biedt kindervermaak.

Rrrollend is terug van weggeweest en lekkerder dan ooit! In 2023 rijden we weer door heel Nederland. We beginnen met de allereerste Rrrollend wintereditie op het Lange Voorhout in Den Haag!

Daarna rollen we verder door het hele land. Met wie ga jij naar Rrrollend?!

Rrrollend is dé plek voor heerlijk eten, drinken en veel vermaak. Dit leukste foodfestival van Nederland biedt naast een grote verscheidenheid aan food ook onwijs leuke entertainment. Ontspannen jazzbands zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de DJ’s hun vrolijkste plaatjes.

Tijdens dit alles kun je je smaakpapillen verwennen met de heerlijkste gerechten, van hamburgers tot vegetarische bitterballen en van biologische frietjes tot poffertjes. Er is voor jong en oud wat lekkers te vinden.

Rrrollend is het perfecte moment om te genieten met je vrienden, familie, collega’s of misschien wel tijdens je eerste date. Er is voor ieder wat lekkers en gezelligheid is gegarandeerd.

Locatie:

Lange Voorhout 9-13, 2514 EA Den Haag, Nederland

Datum en tijd:

18 augustus 16.00 tot en met 20 augustus 22.00

Conclusie: Foodtruckfestival Den Haag

In dit blog hebben we de 3 tofste foodtruckfestivals in Den Haag met je gedeeld. We hopen dat je straks heerlijk gaat genieten op een van deze festivals.

Wil je voor een eigen evenement een foodtruck boeken?

Dan kan je ook onze foodtruck in Den Haag huren. We staan regelmatig op bedrijfsfeesten, concerten en festivals.

Wil je een complete catering op maat? Ook dan kunnen we je helpen met onze foodtruck catering. Je geniet dan gegarandeerd van de lekkerste gerechten. Speciaal voor jou en je gasten gemaakt.

Menu